Popcorn skal ikke være tørre, kedelige poppede majskerner. De skal smage af salt, sukker og have en diskret tone af smør.
Popcorn har været kendt i mere end 9000 år, så dette er på ingen måde nogen ny oprindelse. Men det gør den ikke mindre populær eller lækker!
Alle har smagt microovns popcorn, som oftest mest smager af salt. I biografen smager popcornene oftest bedre, og selvom en del velsagtens skyldes oplevelsen af biografen, er det også et spørgsmål om krydderier og fedtstoffer.
Her giver vi vores bedste bud på, hvordan popcorn bliver bedre, end dem fra biografen. Det behøver ikke være så svært, eller tage meget længere tid, end at smide en pose i microovnen i 3 minutter, men resultatet bliver væsentligt bedre.
Popcorn
Smagfulde sprøde popcorn.
Ingredients
- 140 gram Popcorn kerner 1,5 dl
- 6 gram Salt Fint
- 1 gram Sukker
- 1 tsk Kokosolie
- 1 tsk Ghee
Instructions
- Varm kokosolien i en kryde på komfuret.Tilsæt 3 popcorn kerner i kryden, når olien er smeltet.Varmen må ikke være for intens, men en tommelfingerregel er ca. halv styrke, men det afhænger naturligvis meget af effekten på kogepladen.
- Når de 3 popcorn kerner er poppet, er olien varm nok.Tilsæt alle popcorn kernerne i den varme gryde.
- Vent omkring 30 sekunder, så de tilsatte popcorn kerner når at få lidt varme, men endnu ikke er begyndt at poppe.
- Tilsæt salt, sukker og ghee, og rydt indholdet godt sammen nede i gryden.
- Pop popcornene under omrøring/omrystning.Husk at holde låget op, ellers har du popcorn i hele køkkenet.
- Når popcornene ikke længere popper (2-3 sekunders pause mellem poppene), er de færdige og serveres straks, så de fortsat er lune.