Onion bhaji er en vegetarisk, indisk ret, som grundlæggende består af friturestegte løg i en dej af kikærte- og hvedemel og typiske indiske krydderier.
Denne version af onion bahji er ikke stærk, men krydderierne fra det indiske køkken giver en mild og velsmagende oplevelse, i kombination med løgenes sødme.
Onion bhaji
Onion bhaji er en vegetarisk, indisk ret, som grundlæggende består af friturestegte løg i en dej af kikærte- og hvedemel og typiske indiske krydderier.
Ingredients
- 250 g Kikærtemel
- 125 g Hvedemel
- Vand efter behov
- 6-8 Rødløg
- 2 Røde chili Middelstærke
- 1 bdt Koriander Friske blade
- 2 spsk Ingefær Frisk, revet
- 1 spsk Gurkemeje
- 1 spsk Spidskommen Pulver
- 1 tsk Salt
- 1 tsk Bagepulver
- 0,5 l Olie
Instructions
- Start med at skære løgene i både, og herefter i tynde både.Foretrukket størrelse på bådene er ca. 0,3 cm brede.
- Start med at hakke chilien fint, og korianderen lidt grovere. Riv herefter ingefæren.
- Bland kikærtemel, hvedemel, gurkemeje, spidskommen, salt og bagepulver.Tilsæt lidt vand, så konsistensen af den færdigrørte dej bliver som en god tyk pandekagedej.
- Tilsæt nu de resterende ingredienser:
– SkÃ¥rne rødløg– Finthakket chili– Friskrevet ingefær– Friske korrianderBland ingredienserne grundigt.Det kan være en fordel at blande løgene i til sidst, da det er nemmere at røre ingredienserne ud, før løg tilsættes. - Varm olien i en dyb pande, og sæt dejen med løg som smÃ¥ kager i olien.Det er vigtigt at olien ikke er for varmt, samt at dine bahji ikke er for store, da de sÃ¥ ikke vil blive bagt i midten.Fortsæt stegningen indtil dine bahji er gyldne i overfladen.
Notes
Ligesom alt andet der tilberedes i varm olie, bør bahji spises omgående, men kan dog fryses ned og genopvarmet.
Straks inden serveringen, er det en god idé at drysse lidt groft salt på dine anion bahji.
