Ketchup er vel en af de mest kendte og anvendte dressinger, efter mayonnaise. Denne hjemmelavede udgave er krydret kraftig, og minder mest om købe ketchup fra Heinz.
Der er mange muligheder for at tilpasse en ketchup efter personlig smag, hvis man har mod på at eksperimentere med krydderier og lidt fantasi.
Ketchup
En hjemmelavet ketchup er nem at lave, og smagen kan med få ændringer i krydderier, sukker og syre tilpasses en personlig smag.
Equipment
Ingredients
- 280 gram Tomatkoncentrat
- 150 gram Lagereddike Farveløs
- 100 ml Vand
- 150 gram Sukker
- 2 hele Nelliker
- 2 hele Allehånde
- 1 hel Peberkorn Sort peber
- 10 hele Korianderfrø
- â…› tsk Sellerisalt
- 15 gram Salt Groft
- ¾ tsk Xanthangummi
- ⅛ tsk Hvidløgspulver
Instructions
- Mal alle krydderierne sammen, til et helt fint pulver.
- Bland tomatpure, eddike og vand grundigt sammen.Tilsæt krydderiblandingen og mix blandingen grundigt sammen. Dette gøres nemmest med f.eks. en stavblender eller andet køkkenudstyr.
- Pak den færdige ketchup på rene, steriliserede beholdere/glas, og lad det trække 24 timer i køleskab på maks 5 grader celcius, før servering.
Thermomix
- Tilføj alle krydderierne i Thermomixer skålen.Placer låget på maskinen, og placer et fugtet viskestykke over låget, for at undgå krydderi støv i hele køkkenet.Kør 20 sekunder på niveau 8.Afvent 5-10 minutter, før låget tages af maskinen, eller viskestykket fjernes. Krydderierne er malet til meget fint støv og hvirvler rundt i køkkenet hvis der åbnes straks.
- I krydderiblandingen i Thermomixeren tilsættes:– Tomatkoncentrat– Eddike– VandKør 20 sekunder pÃ¥ niveau 8.
- Pak den færdige ketchup på rene, steriliserede beholdere/glas, og lad det trække 24 timer i køleskab på maks 5 grader celcius, før servering.