Ketchup

Ketchup er vel en af de mest kendte og anvendte dressinger, efter mayonnaise. Denne hjemmelavede udgave er krydret kraftig, og minder mest om købe ketchup fra Heinz.

Der er mange muligheder for at tilpasse en ketchup efter personlig smag, hvis man har mod på at eksperimentere med krydderier og lidt fantasi.

Ketchup

En hjemmelavet ketchup er nem at lave, og smagen kan med få ændringer i krydderier, sukker og syre tilpasses en personlig smag.
Prep Time 5 minutes
Cook Time 5 minutes
Ventetid 1 day
Total Time 1 day 10 minutes
Køkken Amerikansk
Calories

Equipment

Ingredients
  

Instructions
 

  • Mal alle krydderierne sammen, til et helt fint pulver.
  • Bland tomatpure, eddike og vand grundigt sammen.
    Tilsæt krydderiblandingen og mix blandingen grundigt sammen. Dette gøres nemmest med f.eks. en stavblender eller andet køkkenudstyr.
  • Pak den færdige ketchup pÃ¥ rene, steriliserede beholdere/glas, og lad det trække 24 timer i køleskab pÃ¥ maks 5 grader celcius, før servering.

Thermomix

  • Tilføj alle krydderierne i Thermomixer skÃ¥len.
    Placer låget på maskinen, og placer et fugtet viskestykke over låget, for at undgå krydderi støv i hele køkkenet.
    Kør 20 sekunder på niveau 8.
    Afvent 5-10 minutter, før låget tages af maskinen, eller viskestykket fjernes. Krydderierne er malet til meget fint støv og hvirvler rundt i køkkenet hvis der åbnes straks.
  • I krydderiblandingen i Thermomixeren tilsættes:
    – Tomatkoncentrat
    – Eddike
    – Vand
    Kør 20 sekunder på niveau 8.
  • Pak den færdige ketchup pÃ¥ rene, steriliserede beholdere/glas, og lad det trække 24 timer i køleskab pÃ¥ maks 5 grader celcius, før servering.
Nøgleord Vegetar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Opskrift Vurdering